Teknik, datorer, internet

SOLSKYDD & ENERGI av James Brocka

SOLSKYDD & ENERGI
James Brocka

Kategori: Teknik, datorer, internet
Sidor: 164 s
Format: Pocket

Pris
Pocket 140 SEK
Hård pärm 251 SEK
Virtualitetens historia av Per-Olof Ågren

Virtualitetens historia
Per-Olof Ågren

Kategori: Teknik, datorer, internet
Sidor: 132 s
Format: Pocket

I Virtualitetens historia söker Per-Olof Ågren sig till virtualitetens rötter och visar hur människan med hjälp av olika tekniker har skapat sådana effekter som i dag kan upplevas i en datorgenererad virtuell verklighet.

Pris
Pocket 148 SEK
Hård pärm 262 SEK
E-Bok 41 SEK
Framställning och underhåll av teknisk dokumentation av Roger Hansson

Framställning och underhåll av teknisk dokumentation
Roger Hansson

Kategori: Teknik, datorer, internet
Sidor: 87 s
Format: Pocket

Dokumentationsarbete innebär mycket mer än att få fram fakta, skriva och illustrera. Boken handlar inte om hur man skriver och hur man väljer verktyg utan om kringarbetet och om de förutsättningar som måste skapas för att skribenternas arbete ska kunna utföras på ett bra sätt. Ämnen som tas upp är arbetsmetoder, språk, skrivregler, dokumentmallar, juridiska frågor och strategiska beslut om arbetssätt. Boken vänder sig inte bara till teknikskribenter utan i minst lika hög grad till dokumentationsansvariga och dokumentationsbeställare.

Pris
Pocket 99 SEK
Hård pärm 215 SEK
Kokbok för IT-ansvariga, ver 1.0 av Stefan Samuelson

Kokbok för IT-ansvariga, ver 1.0
Stefan Samuelson

Kategori: Teknik, datorer, internet
Sidor: 73 s
Format: Pocket

En bok som beskriver hur du gör en affärsplan för informationstekniken ur ett verksamhetsperspektiv, utan att vara IT-proffs. Utgångspunkten är inte tekniken, utan din verksamhets behov och hur du utifrån dessa behov kan ställa krav på IT-resurserna.

Pris
Pocket 149 SEK
Hård pärm 267 SEK
Att strukturera och organisera dokument i biblioteksdatabas av Per Jervrud

Att strukturera och organisera dokument i biblioteksdatabas
Per Jervrud

Kategori: Teknik, datorer, internet
Sidor: 208 s
Format: Pocket

Boken behandlar hur man praktiskt arbetar för att organisera och strukturera information för relevant och rätt återvinning utifrån följande huvudmoment: exempel ges på katalogisering, formatering, klassifikation och indexering av katalogposter (bibliografiska poster) i bibliotekskataloger, samt exempel på bibliografiska referenser. Regler för ordnande av dokument i databaser enligt internationell standard: MARC-formatet. Hur man skriver in koder och begrepp i en databas där informationen lagras eller struktureras på ett systematiskt och lättåtkomligt sätt via internet, i elektronisk form i on-line databaser. Ämnesordsbestämning, för rätt åtkomst av relvevant information.

Pris
Pocket 142 SEK
Hård pärm 250 SEK
E-Bok 65 SEK